۲۶ تیر ۱۴۰۴
رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران خبر داد

تعویض 10 میلیون بخاری گازی پرمصرف با مشارکت بخش خصوصی

آرش نجفی، از توافق این کمیسیون برای همکاری در بهینه‌سازی 10 میلیون بخاری گازی با سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران خبر داده و گفت: با عملیاتی شدن این طرح طی سه سال بیش از یک‌سوم ناترازی گاز مرتفع خواهد شد.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران، گفت: حدود 21 میلیون بخاری گازی پرمصرف در کشور وجود دارد که تعویض آن‌ها می‌تواند در 100 روز فصل سرما معادل 10 میلیارد مترمکعب صرفه‌جویی مصرف گاز خواهد بود.

آرش نجفی، در گفت‌وگو با اتاق ایران آنلاین، ادامه داد: بخاری‌های گازی اگر در سال 90 روز در مدار باشند، روزانه نزدیک به 120 میلیون مترمکعب گاز هدر می‌دهند. هر بخاری به‌طور متوسط روزانه 15 مترمکعب گاز مصرف می‌کند که قابلیت صرفه‌جویی 8 مترمکعب وجود دارد. بنابراین اگر 21 میلیون بخاری به مرور تعویض و بهینه‌سازی شوند در نتیجه نهایی بیش از 100 میلیون مترمکعب صرفه‌جویی گاز در روز انجام خواهیم داد. این میزان برای 100 روز فصل سرما حدود 10 میلیارد مترمکعب خواهد شد که معادل بیش از یک‌سوم ناترازی کشور در حوزه گاز است.

او افزود: پتروشیمی‌ها در روز حدود 65 تا 70 میلیون مترمکعب گاز نیاز دارند اما از 15 مهر تا 15 اسفند بخش عمده‌ای از این صنایع پتروشیمی از داشتن گاز مؤثر محروم هستند. در نتیجه این صنایع، سالانه بیش از 2.5 میلیارد دلار عدم النفع دارند چرا که تولید نمی‌کنند و متحمل خسارت می‌شوند.

نجفی با اشاره به تلاش‌های قبلی این کمیسیون برای عملی کردن این طرح در همکاری با شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت، ادامه داد: این بار اما با سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران توافق کردیم 10 میلیون بخاری گازی را با همکاری یکدیگر بهینه کنیم. به این صورت که دو میلیون بخاری کم‌مصرف وارد کرده و 8 میلیون هم در کشور تولید کنیم. هم‌زمان 1800 مگاوات نیروگاه خورشیدی نیز احداث کنیم.

او تأکید کرد: جمع این دو عدد نزدیک به پنج میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کشور چین را نیاز دارد که عملیاتی شده و قرار است ظرف سه سال آینده این طرح را به اجرا برسانیم.

نجفی با بیان اینکه نقش بخش خصوصی هم در تولید و هم در واردات است، ادامه داد: شرکت چینی خط تولید و قطعات را می‌آورد و واردات و نصب و راه‌اندازی و خدمات پس از فروش دو میلیون بخاری وارداتی را هم بر عهده شرکت‌های داخلی گذاشته است. قرار است این طرح بین پنج واحد تولیدی تقسیم شود تا هر کدام یک تا دو میلیون دستگاه بخاری را هم وارد و هم تولید کرده و هم نصب و راه‌اندازی و خدمات پس از فروش آن‌ها را انجام دهند.

او با تأکید بر اینکه این طرح به‌زودی اجرایی خواهد شد، اظهار کرد: ظرف پنج سال که هزینه سرمایه‌گذاری مستهلک شود، دولت به جای اینکه گاز را با نرخ بسیار اندک به مصرف‌کننده بدهد گاز صرفه‌جویی شده را به قیمت‌های تجاری خواهد فروخت و این برای دولت هم منافع خوبی دارد. در کنار آن آلاینده‌های محیط زیستی را نیز نخواهیم داشت.

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

فاطمه باقری

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

پیشنهادات تیتر صنعت

  • شرکت‌های صنعتی و معدنی
  • شرکت‌های بیمه
  • بانک‌ها

شرکت توسعه صنعتی و معدنی صبانور

4 هفته پیش

شرکت توسعه معدن و فلزات گهر زمین (کگهر)

4 هفته پیش

شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر

4 هفته پیش

شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر

1 ماه پیش
لوگو شرکت بیمه میهن روی دیوار

شرکت بیمه میهن

3 هفته پیش
لوگو بیمه دانا روی دیوار

شرکت بیمه دانا

3 هفته پیش
لوگو بیمه ایران

بیمه ایران

4 هفته پیش

بیمه تامین اجتماعی

4 هفته پیش
لوگو سازمان موسسه اعتباری ملل

موسسه اعتباری ملل

4 هفته پیش
لوگو بانک تجارت

بانک تجارت

4 هفته پیش

بانک صادرات ایران

4 هفته پیش

بانک ملی

4 هفته پیش