به گزارش پایگاه خبری اتاق ایران آنلاین، سيد علي مدنیزاده وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس شورای گفتوگوي دولت و بخش خصوصی، در آغاز این نشست، با تسلیت ایام سوگواری شهادت سرور و سالار شهیدان و همچنین با تسلیت شهادت سرداران رشید اسلام و دانشمندان هستهاي گفت: دوره مسئولیتم در وزارت امور اقتصادی و دارایی در شرایط جنگی و همزمان با جنگ تحمیلی 12 روزه آغاز شد؛ که از همان ابتدای کار، فعالیتهای مقابلهای متناسب با شرایط جنگی را آغاز کردیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی، از همدلی و وفاق و انسجام ملی به عنوان مولفه مهم برای عبور سرافرازانه کشور از شرایط اخیر نام برد و افزود: از اعضای اتاق بازرگانی، تولیدکنندگان و اصناف و همه گروههایی که با حضور فعالانه خود تلاش کردند تا در عرصه اقتصادی کاری کنند که مردم تا حد ممکن احساس آرامش را به خصوص در تامین کالاهای اساسی و زندگی روزمره داشته باشند و کمترین آسیب را از این حیث متحمل شوند.
مدنیزاده همچنین با قدردانی از تلاشهاي شبانهروزی همه اعضای هیات دولت و کارکنان دولت به منظور تداوم بیوقفه خدماترسانی به مردم در دوره جنگ تحمیلی اخیر و ساماندهی اقدامات پدافند غیرعامل، گفت: تامین مایحتاج مردم در شرایط جنگی اخیر با کمترین نارسایی صورت گرفت.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در تشریح خسارتهای ناشی از جنگ اخیر، علاوه بر خسارتهای جانی هموطنان و خسارتهای مستقیم به منازل مسکونی و اماکن عمومی، به هزینههایی اشاره کرد که به بنگاههای اقتصادی بخاطر کاهش سطح فعالیتهای اقتصادی در دوره جنگ وارد آمده است و بیان داشت: این وضعیت، نوعی موج کاهش تقاضا و همین طور عرضه را در کشور ایجاد کرد و یک حرکت دومینویی را مشاهده کرده و میکنیم که اگر تدبیر نشود، ممکن است ادامه پیدا کند.
مدنیزاده افزود: هر قدر ذهنیت مردم از واقعیت ریسک دورتر باشد و ریسک را بیشتر از آن میزانی که هست برآورد کند، میزان سرمایهگذاری کمتر میشود و این در سال جاری که با عنوان سال سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری شده است، میتواند ما را از اهدافمان دور کند.
او به تصویب و ابلاغ بستههاي حمایتی دولت برای صنایع بزرگ و برای صنایع کوچک و متوسط اشاره و ابراز امیدواری کرد خسارتهای هایی که به صنایع وارد شده است با اجرایی سازي بستههاي حمایتی، به تدریج از بین برود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره اولویت برنامه خود در این وزارتخانه، بیان داشت: برنامه شماره یک من، کاهش تصدیگری دولت و توسعه بخش خصوصی و افزایش نقش و مشارکت مردم در اقتصاد است.
او افزود: در دوره جاری وزارت امور اقتصادی و دارایی، آنچه که به صورت جدی دنبال میشود، توسعه بخش خصوصی و خصوصیسازی واقعی است، به این معنا که دولت و نهادهای عمومی دست از فعالیتهای اقتصادی بردارند و نه تنها مالکیت بلکه مدیریتها را هم واگذار کنیم تا بخش خصوصی بتواند توسعه پیدا کند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین به برنامههاي متعدد برای سرمايهگذاري اعم از مولدسازی داراییهای دولت و اصلاح نظام تامین مالی اشاره کرد و گفت: سهم بازار سرمایه در نظام تامین مالی تولید در کشورمان کم است و بیشتر بانک محور هستیم. در وزارت امور اقتصادی و دارایی، برنامه جدی دیده شده است تا نقش بازار سرمایه را گسترش دهیم.
صمد حسنزاده، رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و دبیر شورای گفتوگوي دولت و بخش خصوصی نیز در این نشست، با تسلیت شهادت فرماندهان و دانشمندان بزرگ کشورمان در جنگ تحمیلی اخیر، حضور و مشارکت بخش خصوصی در هدایت و تنظیم جریان تولید و توزیع در شرایط جنگی را حضوری مسئولانه و قابل تقدیر دانست و گفت: در کنار همه سختیها، ملت ایران با نشان دادن همدلی و انسجام ملی در عمل به خلق جلوههایی زیبا پرداختند و در کنار برنامههاي دولت و سياستهاي مسئولان نظام، حماسه آفریدند.
حسنزاده افزود: کارهای بسیار شایستهای را در جامعه به عنوان وفاق ملی و تعامل و همکاری بین مردم شاهد بودیم که نشاندهنده میهن دوستي و عرق ملی در این شرایط سخت بود تا معیشت مردم در شرایط جنگی دچار آسیب و چالش نشود.
کیوان کاشفی، قائممقام شورای گفتوگوي دولت و بخش خصوصی نیز در این نشست بر اجرایی شدن مصوبات این شورا که با حضور نمایندگان قوای سه گانه برگزار میشود، تاکید کرد و گفت: انتظار میرود موردی که در شورای گفتوگوي دولت و بخش خصوصی تصویب میشود، مورد توجه و اعتنا قرار گیرد.
او افزود: بر اساس قانون، مصوبات شورای گفتوگوي دولت و بخش خصوصی باید طی 30 روز توسط هیات دولت تعیین تکلیف شود اما گاهی در این باره دچار مشکل هستیم و گاهی این مدت 30 روز رعایت نمیشود و طولانی میگردد.
کاشفی به وزیر امور اقتصادی و دارایی پیشنهاد کرد، در سفرهای استانی، برگزاری یک جلسه شورای گفتوگوي دولت و بخش خصوصی استانی را برنامهريزي کنند تا وزیر بتواند رسیدگی ويژهاي به مسائل استانها داشته باشد.
نظرات کاربران